Nota de premsa de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues

La junta de l’associació cultural el Cérvol, de Cervià de les Garrigues, mitjançant el seu president, el Sr. Josep Maria Rué Rubió, ha cedit a l’Arxiu comarcal de les Garrigues, la còpia digital dels 371 exemplars de la revista publicada des del mes de març de l’any 1973 fins als nostres dies.

Es dona l’efemèride, que la revista havia estat premiada i reconeguda, per haver estat des dels seus inicis l’any 1973, una revista compromesa amb el poble de Cervià de les Garrigues, sense faltar a la seva cita al llarg dels seus 50 anys de vida. Editada en català al final de l’època franquista.

L’associació va fer un esforç econòmic, i va considerar la necessitat de digitalitzar els 371 exemplars de la revista conservats en suport paper. Aquesta digitalització en formats TIF, JPG i PDF ha facilitat la labor dels arxivers del recentment inaugurat Arxiu Comarcal de les Garrigues, els quals van codificar els exemplars i els han ficat a disposició de consulta pública a l’eina de premsa històrica digitalitzada de la Xarxa d’Arxius Comarcal: XAC premsa. Actualment, es poden consultar tots els exemplars de la revista El Cérvol a aquest cercador a l’enllaç: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/

Voldríem agrair des de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues, la generositat i labor de salvaguarda de la revista El Cérvol en aquests cinquanta anys de vida, la digitalització de tots els seus exemplars i el consentiment perquè aquests siguin consultables públicament a XAC Premsa.

Fotografia del moment de la signatura del contracte de cessió de la revista El Cérvol a l’Arxiu Comarcal, entre el president de l’associació cultural el Cérvol de Cervià de les Garrigues Sr. Josep Maria Rué i el director de l’Arxiu Comarcal, Sr. Fernando Lázaro en data 23 de febrer de 2024.

Categories: Revista

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *