3 de setembre, una vuitantena de persones s’apleguen per participar en la inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret”, exposició itinerant organitzada per la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, amb la col·laboració d’APSAT, Associació per la Pedra Seca i Arquitectura Tradicional. Presenta l’exposició el representant d’APSAT Antoni Salvador, explica els motius d’aquesta exposició, el reconeixement de la tècnica de la pedra en sec com a patrimoni immaterial de la humanitat concedit per la UNESCO l’any 2018. Una exposició inclosa en la celebració del 50è aniversari de la publicació de la revista El Cérvol. Els alcaldes de Torrebesses Mario Urrea i l’alcaldessa de Cervià de les Garrigues Mercè Rubió, que van destacar la importància de la pedra seca tant en l’àmbit històric, social i també en la configuració paisatgística i nexe d’unió dels diferents paisatges de Catalunya.

Des del Cérvol presentem en el marc de l’exposició, un llibre memòria del paisatge de la pedra seca a Cervià Argilaga, un recull on les cabanes de volta, ens mostren el paisatge que van habitar no fa tant de temps els nostres avantpassats, una memòria que si volem ens toca preservar. Com a autor vaig voler remarcar la “fascinació que per mi han representat aquestes construccions”. També un audiovisual “Cultura-Agricultura”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un vermut en acabar ens va servir per anar teixint llaços i comentaris.

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *