A les sis de la tarde del dissabte 28 de gener, ens vam reunir tots els que volíem celebrar el cinquantenari de la fundació de la revista El Cérvol. Els professors de l’Escola de Música de les Garrigues van obrir l’acte amb la interpretació de la primera peça del seu repertori.

 

 

 

A continuació les paraules del president de l’Associació cultural El Cérvol, destacar “No existeix el que no s’explica, per preservar uns drets de qualsevol majoria que no es troba, sota l’empara del sistema, es troba la feina de qui es dedica a recollir el que aquesta majoria vol explicar”. 

 

 

 

 

L’historiador Josep Rubió va repassar els cinquanta anys de la publicació, amb detalls significatius de moments complicats en els quals, malgrat tota la determinació de continuar van marcar la trajectòria de la revista, amb un sentit record als col·laboradors que ja no hi són.

 

 

 

 

Seguidament, Sònia Tost de la junta va enumerar els diferents actes previstos a celebrar durant el llarg d’aquest any. La projecció de l’audiovisual “El silenci entreteixit” confeccionat amb les portades de tots aquests anys, exposicions, vídeos i publicacions de l’Associació ens van ensenyar el seu recorregut.

 

 

 

El reconeixement a persones destacades que han treballat des del principi, a fi d’arribar fins avui en la tasca de confeccionar la revista. Destacar de les paraules que ens va dedicar Lluís M. Moncunill, (a la foto) l’impulsor de la creació de la Biblioteca Popular, llavor de la publicació El Cérvol, “la temperatura de la sala amb tots els presents” un record a tots els que ja no hi són avui per celebrar aquesta festa i un agraïment als qui avui passen al davant, “quan rebo la revista a casa a Tarragona…”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vam tancar la celebració amb unes paraules de l’alcaldessa Mercè Rubió amb un record. ”Érem tres nenes, i mossèn Isidre ens va oferir ensenyar-nos a escriure a màquina i de paga faríem les pàgines del butlletí, què en aquell moment es confeccionava amb un ciclostil…” Els músics van interpretar unes peces per cloure l’acte.

 

 

 

Els companys de la revista El Fonoll de Juneda, El Terrall, de les Borges ens van acompanyar, i la vicepresidenta del Consell Comarcal Maria Rosa Soler. Una copa de cava va servir per allargar una estona més l’acte compartit. Fins a l’acte vinent.

 

 

 

Fotografies: Xavier Minguella, Núria Güell

Categories: Revista

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *