L’entitat ha presentat al·legacions, ha redactat un manifest i ha organitzat la primera xerrada informativa virtual el passat19 de gener.

 Les Garrigues reactiva la Coordinadora per una eòlica i solar sostenibles.

Arran de l’allau de projectes de centrals eòliques i solars que estan afectant les Garrigues, s’ha reactivat la Coordinadora les Garrigues per una Eòlica i Solar Sostenibles..

L’any 2009 la Coordinadora va promoure “L’Acord Comarcal per l’Energia Eòlica Sostenible a les Garrigues” per fer front a les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP), que va rebre més de 1.700 signatures d’adhesió.

Les entitats que han reactivat l’ens són: l’Ateneu Popular Garriguenc, l’Associació pel foment de turisme a les Garrigues, el Centre Excursionista les Borges- Garrigues, la Banqueta, Ipcena, Trenca i el Centre d’Estudis de les Garrigues.

Aquestes organitzacions consideren la necessitat de fer un desplegament racional  i ordenat d’aquestes energies, ara com ara, totalment allunyat de l’allau indiscriminat de projectes que amenaça amb una massificació que, de fet, ja es produeix en alguns municipis.

Les entitats ja van presentar al·legacions a l’acord de la Ponència de les energies renovables en relació a la central eòlica de la serra de la Llena i han redactat el manifest “Salvem la Serra de la Llena”, que ja ha començat  a rebre adhesions: https://forms.gle/zjGviTUmzkQTs2ku9

El 2009, la Plataforma, junt amb organitzacions de les comarques de Girona i Tarragona, van dur les decisions de la Generalitat al Tribunal contenciós-administratiu, acció que ara no es descarta repetir.

La Coordinadora, a banda d’accions jurídiques, preveu realitzar xerrades, taules rodones amb experts, etc…

La primera que té programada és una xerrada informativa virtual amb el títol: “L’allau d’energies renovables a les Garrigues. Què podem fer?”, que es va fer el dimarts, 19 de gener, a les 19,30h., i va comptar amb: Sergi Saladié, geògraf i professor de la URV; Ramon Queralt, ambientòleg; i  Pili Sanmartín, Celler Bàrbara Forés (Terra Alta). A la qual hi van assistir de forma virtual una mitjana de setanta participants al llarg de la sessió.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *