A la missa del dia de Sant Miquel, es va tornar a cantar la Missa Prima Pontificalis de Perosi. Després de 2 mesos d’assaig el Cor Rossinyol de les Garrigues, acompanyat del Cor de l’Albi, -per Sant Cosme i Damià la van cantar a l’Albi-, van fer una interpretació que va recordar temps passats, abans que el Concili Vaticà renovés la litúrgia. Era corrent cantar-la els diumenges fins i tot acompanyats amb instruments: Facundo (cal Boldú), tocava el violoncel; Gregori Rué, violí; Tonet Sendra (cal Racó) i Arnaldo Montañá amb els clarinets; Ramon Montañá, amb el contrabaix; Pepito Manresa (cal Marcó) amb la flauta; Josep Gili l’orgue.

Quaranta veus dirigides per la Marta Andrés Martí, acompanyades a l’orgue per Alfons Guiu, director de l’Orfeó de Flix i ex professor de l’Escola de Música de l’Espluga van interpretar el cants Kyrie, Gloria, Sanctus i Agnus Dei.
L’Arnaldo i el Josep M. de l’Albi, van dirigir els cants propis de la missa. Una llarga ovació en acabar va servir per premiar la seva interpretació.

Inoblidable la festa Major organitzada pel mateix Orfeó, en la que estrenaren l’estendard, beneït a la Missa, que cantà l’Orfeó, La Primera de Perosi, acompanyada per L’Orquestra Nicolau del Saló Rosa, i dirigida pel propi fill de l’autor de La Mort de l’Escolà

Francesc Vila, pvre. Publicat a El Cérvol Número extraordinari Juny 1986 Pàg. 19-20.
Missa composta el 1897 per encàrrec del Papa Lleó XIII.

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *