El dissabte 7 de setembre hi va haver un incendi forestal. Originat per un vehicle que es va accidentar i va sortir de la pista de la Pobla per caure en la urbanització que hi ha al costat del riu a la zona dels horts, sortosament no es van patir desgràcies personals. La ràpida intervenció dels bombers amb tots els mitjans terrestres i aeris, 12 dotacions terrestres i entre 5 i 7, segons els moments d’aèries, van evitar la seva propagació. Es van cremar 1,9 hectàrees de bosc, de moment una petita nafra.

La gestió forestal és l’assignatura pendent, els tècnics recomanen fer-ne una bona gestió amb l’aprofitament de tots els recursos per obtenir biomassa per diferents aplicacions, no s’hi val a dir “es que no es paga res”, el dia que l’incendi s’endugui per davant tota aquesta riquesa forestal lamentarem i patirem el paisatge que en quedi. Valorar les necessitats hídriques d’aquests boscos en detriment d’altres usos de les mateixes i els seus usos. Una gestió sostenible segur que ens aportaria més beneficis. Es una tasca molt feixuga doncs els propietaris cal que es posin d’acord i autoritzin qualsevol treball que pot afectar a les seves propietats. Els afectats de la Ribera d’Ebre, Segrià i les Garrigues ja en tenen l’experiència viscuda aquest estiu.

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *