Josep Rubió Sobrepere, membre de l’Associació cultural El Cérvol de Cervià de les Garrigues, ha estat distingit amb  el premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any. Felicitar-lo per aquest guardó merescut i agrair la seva participació en les tasques de l’Associació de la qual ha sigut president durant tretze anys i encara continua com a vocal participant activament en totes les activitats i especialment amb la seva col·laboració en l’Historioritza‘t.

El premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any, que convoca el Consell Comarcal, per distingir les persones o entitats que hagin portat a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de treball o de recerca de caràcter positiu per a la comarca de les Garrigues, ja té guanyador de l’edició d’enguany, l’historiador Josep Rubió i Sobrepere. Així ho va decidir ahir el jurat, format per representants institucionals i de diverses entitats comarcals, reunit a la seu del Consell. 

Rubió, de 51 anys, és llicenciat en Geografia i Història i doctor en Història Contemporània per la Universitat de Lleida i actualment treballa a l’institut Josep Lladonosa, de Lleida. Al marge de l’activitat docent, bona part dels seus treballs s’han centrat en la història de les Garrigues i, en especial, la del període dels anys 30, la Guerra Civil i la repressió franquista. Membre de l’associació cultural El Cérvol, editora de la revista homònima, de la qual ha estat president en dues temporades, Rubió va ser un dels fundadors del Centre d’Estudis de les Garrigues, entitat que va presidir des dels seus inicis l’any 2000 fins el 2017. A part de molts articles i ponències, Rubió ha publicat el llibre “La Guerra Civil a les Garrigues. De la revolució a l’ocupació franquista (1936-1939)”. També és col·laborador habitual del periòdic SomGarrigues.
Conseller de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) des del 2009 i col·laborador del Memorial Democràtic de la Generalitat, Rubió ha participat en nombrosos seminaris i en actes commemoratius sobre la memòria històrica a les Garrigues. El guardó Olivera d’Or es lliurarà a Rubió el dissabte de Festa Major de les Borges Blanques, el 31 d’agost, en un acte en què també es lliura el premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any, per al qual encara no s’ha reunit el jurat.

 

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *