Amb aquest lema es presenten el divendres 24 de maig, els dotze components de la candidatura Independents x Cervià Acord Municipal, a les eleccions municipals amb la il·lusió del primer dia. Felicitar-los per haver decidit dedicar una part del seu temps al servei públic com a regidors i alcaldessa. Un cop iniciada la presentació per la candidata Mercè Rubió va fer participar a l’Arnald Montanyà, membre de la candidatura, per presentar a tota la resta dels membres, en va destacar la paritat i la transversalitat de la mateixa, també va destacar que només s’ha presentat una única candidatura, demanava una oposició constructiva. Des de la modèstia ens comprometem a fer aquesta oposició, feina com a associació que vol contribuir a aquest “futur millor”.

Ens van presentar els resultats de la darrera legislatura, destacant les obres i les subvencions rebudes i com és de difícil d’anar pel món sense el suport dels demés, partits, associacions…

És va comunicar que es presenta la candidatura com a “marca blanca” d’Esquerra Republicana de Catalunya, per poder anar de la mà.

Llegits els compromisos, i els objectius tan al fullet de presentació com a la pantalla de projecció, per cadascun dels responsables de les àrees que volen assumir, i sense preguntes, va acabar l’acte de presentació una hora després d’haver començat, demanant que diumenge anem tots a depositar la nostra butlleta a l’urna, de manera que puguin tornar a presidir l’ajuntament durant quatre anys més. Compartint amb el públic assistent un petit refrigeri que dona peu a les petites converses entre tots el participants. Destacar el compromís dins els objectius: “Instaurar la recollida selectiva d’escombraries porta a porta per tal de millorar el grau de reciclatge”.

També els divendres, es fa aquesta convocatòria “Fridays for Future” “Divendres pel futur” La Vaga Escolar pel Clima és un moviment internacional d’estudiants de secundària que han decidit no assistir a classes el divendres i participar en manifestacions per reclamar acció per impedir un proper escalfament global i el canvi climàtic que afecta a tot el planeta.

Un moviment començat per la activista sueca GretaThunberg, amb setze anys que ha tingut la gosadia de fer vaga els divendres no assistint a clase per denunciar davant dels dirigents polítics a les Nacions Unides, durant la Cimera del Clima, i al Foro de Davos, amb la seva queixa i demanda “Esteu robant el futur als vostres fills” “Estan desitjant que deixem de parlar de la crisi del clima i que parlem d’altres coses, perquè saben que no poden guanyar aquesta baralla. Perquè saben que no han fet els seus deures. Nosaltres sí hem fet els nostres deures, facin-los vostès i escoltin als científics”, va exigir Thunberg en la seva darrera intervenció a Brussel·les al Parlament Europeu.

https://youtu.be/RaD4htZbx_k
Cimera del Clima https://youtu.be/wYr3DNWcFO0ttps://youtu.be/wYr3DNWcFO0

Acabar amb un text del periodista Enric Borràs, director de l’edició de l’Ara Balears: No som a temps d’aturar-ho. Per ventura de frenar-ne alguns efectes i de preveure i corregir-ne d’altres. I només amb molt d’esforç. Davant d’aquesta situació, sorprèn que hi hagi polítics que menystinguin el problema i els que intenten fer-hi alguna cosa. Que menyspreïn –sense acabar d’entendre de què parlen– la mesura d’un poble qualsevol concret, per petit que sigui, per posar un gra d’arena més a la lluita que és de tots. Sorprèn que aquests inconscients no vegin que el seu temps s’ha acabat.
https://www.ara.cat/firmes/enric_borras_abello/crisi-global-que-comencam-notar_0_2240176137.

I el diumenge es van fer bons els pronòstics i la candidatura va obtenir els vots per començar a treballar.

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *