El dissabte 22 d’octubre es despertava amb pluja, molt benvinguda a Cervià, després dels mesos de secada, però va deslluir una mica la jornada de Festa de la Rosa del Safrà. No es va poder fer la collita.  Així ho va destacar el Manuel Ramírez, president de la Cooperativa Safrà de les Garrigues.
Una rebuda a la cooperativa, amb un petit esmorzar per als assistents, la recepció dels plats cuinats amb el safrà, i una presentació a la cooperativa a càrrec de l’Enric Dalmau, de les virtuts del safrà.
Cap a les 11 al Casal va acollir la inauguració institucional on van participar l’alcaldessa Mercè Rubió; el diputat i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; i els president i vicepresident de la Cooperativa Safrà de les Garrigues, Manuel Ramírez i Enric Dalmau, destacant tots ells les oportunitats i les sinergies establertes amb l’Escola Agrària de les Borges i amb l’ IRTA, sobre el cultiu i el desenvolupament del safrà.
El xef Eduard Ivars i el seu ajudant van cuinar dos plats, un de peix i unes postres, on va estar present el safrà.
Una demostració i concurs d’esbrinar el safrà, lliurament de premis i el dinar popular per unes 120 persones, va posar el punt i final.

Tot el dia hi van haver paradetes de venda al carrer de l’Albi

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *