Com de costum tots els que van acudir a la Festa el dia 6 de desembre, van començar amb un esmorzar al molí, en aquest cas al pati del sindicat, la llangonissa i cansalada a la brasa, amb una llesca de pa amb oli. Esmorzats comencen les visites per conèixer el funcionament del molí, en grups de deu persones guiats per experts tenen un contacte visual com funciona el procés de transformar l’oliva en oli.

Mentrestant la canalla que els acompanya té el seu espai de lleure gestionat per l’empresa Caramunt, per fer treballs manuals, les millors rebran un obsequi, 3 en total es van lliurar.

El corresponent tast d’oli dirigit per Pilar Pardell, membre del panell de Tasts oficial de Catalunya, ens endinsa amb els corresponents gots blaus, a gaudir i descobrir el món de gustos olors i sabors que desprèn l’oli.

Acompanyat també per una degustació de caves a càrrec de Covides Vinyes-Cellers.

El Gremi de forners de la província de Lleida va presentar en exclusiva el seu Pa d’oli.

Les caixes amb garrafes d’oli anaven sortint de la botiga cap als cotxes i furgonetes amb destinacions diverses. Un dels comentaris més recurrents era el seu alt preu.

Les parades al carrer Albi oferien productes de proximitat i artesanies. Un dia de desembre una mica fred sense boira. Una jornada festiva familiar.

Veure imatges https://youtu.be/WjJLTQjIvAA

 

Categories: FestesRevista

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *