El divendres 25 de novembre, una trentena llarga de comensals ens vam aplegar al voltant de les taules a ‘Els fogons de la Carme’ per celebrar el seu 15è aniversari. Amb un sopar maridatge dels plats del restaurant i els vins del celler Tomàs Cusiné del Vilosell.
La Maria, com a cap de sala ens va donar la benvinguda i va presentar el menú del xef Miguel, enumerant els plats que el componien, a continuació va presentar al Joel, tècnic encarregat al celler Tomàs Cusiné, de les feines a les vinyes i a la posterior elaboració al celler dels vins.
Començà parlant-nos del “terroir” un concepte francès que descriu la tradició, la cultura i l’esforç de les diferents persones en el procés. Per la meva part hi afegiria els cinc elements: aigua, terra, foc, aire i vida tots intervenen activament en aquest procés a partir d’un primigeni pinyol, i a base de brots, esqueixos, rebrots, empelts, fins a arribar del celler a les taules, amb les varietats: Macabeu, Riesling, Sauvignon blanc, Albariño i Chardonnay; Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon; Cariñena, Merlot i Cabernet. Els noms dels vins feien referència a la microtoponimia de les finques o bé a la natura, una lliçó de valoració del paisatge de la serra, Comabarra, Serra del Vent. Una festa de la cultura del vi i la pagesia, un apropament a la terra amb quatre dels elements.
Ens explicà com arriben els aromes i sabors a les nostres papil·les gustatives a la boca, la llengua i nas, en aquell moment una font de felicitat i plaer i més receptius a les alegries de la vida, hedonisme en estat pur. Quatre vins acompanyant els plats
El servei de sala amb la Maria i els dos ajudants va ser impecable, arribaven tot seguit a tothom amb els plats sortits del foc de la cuina i la saviesa del xef amb els seus ajudants, ens anaven arribant a taula, amb un ofici ben après ens van sorprendre gratament a tots els que vam participar en la festa. La seva salutació a tots els comensals taula per taula, va servir per a l’agraïment sincer. L’arrebossat de les trufes de xocolate de les postres amb festucs els va subministrar un productor de les Borges, present al sopar, va destacar la Maria.
Felicitar a tots per la iniciativa, desitjant repetir aviat.
RÀDIO EL CÉRVOL A PUNT
El banc de proves de Ràdio El Cérvol continua avançant. El següent podcast que podreu escoltar, és la segona part d’una introducció al nou projecte. Amb la participació de diferents membres de la Junta de Saber més…
0 comentaris