El divendres 25 de novembre, una trentena llarga de comensals ens vam aplegar al voltant de les taules a ‘Els fogons de la Carme’ per celebrar el seu 15è aniversari. Amb un sopar maridatge dels plats del restaurant i els vins del celler Tomàs Cusiné del Vilosell.
La Maria, com a cap de sala ens va donar la benvinguda i va presentar el menú del xef Miguel, enumerant els plats que el componien, a continuació va presentar al Joel, tècnic encarregat al celler Tomàs Cusiné, de les feines a les vinyes i a la posterior elaboració al celler dels vins.
Començà parlant-nos del “terroir” un concepte francès que descriu la tradició, la cultura i l’esforç de les diferents persones en el procés. Per la meva part hi afegiria els cinc elements: aigua, terra, foc, aire i vida tots intervenen activament en aquest procés a partir d’un primigeni pinyol, i a base de brots, esqueixos, rebrots, empelts, fins a arribar del celler a les taules, amb les varietats: Macabeu, Riesling, Sauvignon blanc, Albariño i Chardonnay; Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon; Cariñena, Merlot i Cabernet. Els noms dels vins feien referència a la microtoponimia de les finques o bé a la natura, una lliçó de valoració del paisatge de la serra, Comabarra, Serra del Vent. Una festa de la cultura del vi i la pagesia, un apropament a la terra amb quatre dels elements.
Ens explicà com arriben els aromes i sabors a les nostres papil·les gustatives a la boca, la llengua i nas, en aquell moment una font de felicitat i plaer i més receptius a les alegries de la vida, hedonisme en estat pur. Quatre vins acompanyant els plats
El servei de sala amb la Maria i els dos ajudants va ser impecable, arribaven tot seguit a tothom amb els plats sortits del foc de la cuina i la saviesa del xef amb els seus ajudants, ens anaven arribant a taula, amb un ofici ben après ens van sorprendre gratament a tots els que vam participar en la festa. La seva salutació a tots els comensals taula per taula, va servir per a l’agraïment sincer. L’arrebossat de les trufes de xocolate de les postres amb festucs els va subministrar un productor de les Borges, present al sopar, va destacar la Maria.
Felicitar a tots per la iniciativa, desitjant repetir aviat.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *