Maria Camí Montañola

1 febrer 1921 Cervià de les Garrigues

Un compendi de l’Etern femení . Una vida dedicada a la família, ca l’Aran, treball a l’estanc i a la sastreria, la cura de les plantes i la cura personal, una coqueteria femenina que la ha acompanyat tota la vida, una elegància innata. Un caràcter heretat del seu pare Ramon Camí.

Testimoni d’un segle convuls, just acabada la pandèmia de la Grip Espanyola, amb tres guerres només al nostre hemisferi i centenars a tot el món. De la descolonització, de la Declaració dels Drets Humans l’any 1948, i també l’any 1921 l’exèrcit rifeny, comandat per Abd el-Krim, infringeix una severa derrota a les forces espanyoles a la batalla d’Annual, i el  27 de febrer, a Barcelona: l’Orfeó Català programà la primera audició a la península de la Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. el premi Nobel de Física per Albert Einstein i la teoria de la relativitat, el naixement a la URSSAndrei Sàkharov, físic nuclear rus, Premi Nobel de la Pau de l’any 1975 i la mort d’ Emilia Pardo Bazánescriptora gallega, introductora del naturalisme a Espanya… fins avui en mig d’una nova pandèmia, la COVID-19.

Per tot això volem felicitar-la en el seu aniversari, avui compleix cent anys.

 

 (A la foto, al menjador de casa seva amb la cuidadora Naima At Rous. Fa 14 anys que la cuida, entre altres ocupacions)

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *