Des del mes de novembre ofereix també els lots: Un Nadal d’orgull Garrigues”.

 “Mengem Garrigues” duplica en nombre de productors en 5 mesos, arribant als 18, i ja ofereix una cistella amb més de 200 productes.

Mengem Garrigues, la xarxa de productors i elaboradors de les Garrigues per a la comercialització i distribució conjunta  de productes de proximitat, que va nàixer durant l’estat d’alarma del COVID-19 amb productors de les Garrigues ha consolidat el projecte. Amb els darrers 5 mesos ha duplicat el nombre de productors passant dels 9 inicials als 18 actuals, a més, compta també amb altres productors que han mostrat interès en adherir-se a la iniciativa.

La primera fase del projecte, consistent en la creació de la botiga online (www.mengemgarrigues.cat), que va entrar en funcionament el passat 1 de juny distribuint a les comarques de Garrigues, el Pla d’Urgell i Segrià està consolidat, per aquest motiu la xarxa de productors es planteja créixer distribuint  també en comarques properes.

Respecte als nous productors, se n’han incorporat de les comarques veïnes com el Segrià i el Pla d’Urgell. Actualment s’ha aconseguit una cistella molt variada amb: oli, vi, embotits, fruits secs, mel, formatges i làctics, ous, pa, fruites i verdures, etc…arribant a més de 200 productes.

Des d’aquest mes de novembre Mengem Garrigues també suma a la seva oferta lots de Nadal amb la proposta “Un Nadal d’orgull Garrigues”. Consta de 5 lots amb diversitat de producte i preus que pretén: “mantenir els pobles vius i les terres treballades”.

La comunitat Mengem Garrigues prioritza els productors i elaboradors que compleixen els criteris i valors: producte de la comarca,  ecològic o produït amb criteris ambientals, petit productor, que realitza una elaboració artesana, producció social, control del producte, que aplica principis de comerç just, que està produït en un municipi petit i representa una diversitat territorial.

La iniciativa vol anar més enllà d’una plataforma de venda online i un sistema logístic de distribució conjunta, vol esdevenir una xarxa de cooperació entre els seus membres per donar visibilitat a l’oferta i diversitat de productes agroalimentaris de la comarca, fomentar el consum de producte de les Garrigues i  crear eines que estiguin al servei dels productors i que ajudin a tirar endavant els projectes.

Les Garrigues,  11 de novembre de 2020


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *