En moments de crisi només la imaginació és millor que el coneixement”. Precisament ara que estem en un moment on la mobilitat se’ns ha reduït a nivells mai concebuts en ple segle XXI, avui ens hem volgut aturar en un web on s’han unit dues de les passions dels seus creadors, viatjar i descobrir el nostre país, per fer-nos arribar una glopada d’aire fresc i demostrar-nos que una altra forma de viatjar també és possible.

Em parlat amb la Gemma Mozas i en Marc Ortiz i ens han “fet cinc cèntims” del seu web www.escapadespercatalunya.cat

 

– He llegit al web que sempre heu estat grans viatgers, quin tipus de turisme heu fet fins ara? Quan vàreu començar amb les “escapades” pel nostre país?

Ens encanta viatjar, des que ens vam conèixer, ara fa uns 6 anys, no hem parat de fer escapades. Sempre que podem ja estem dins del cotxe camí a un nou destí per conèixer. Si que és veritat que a l’estiu ens agradava fer un viatge més llarg i descobrir terres més llunyanes, però des d’un bon inici els caps de setmana que hem pogut, i la nostra butxaca ens ho ha permès, ens hem escapat a algun indret del nostre país per així descobrir-lo i gaudir de tot allò que tenim.

– “Quedar-se a casa no és una opció”, ni inclús en aquests moments on se’ns recomana reduir la mobilitat al màxim?

Certament hem tingut uns mesos en què no hi havia una altra realitat que quedar-se a casa, però justament aquests mesos ens han servit per escapar-nos mentalment i somiar: somiar amb noves escapades i somiar que les podíem explicar a la gent perquè redescobrís el territori. I aquest somni s’ha fet realitat. Durant el confinament hem pogut crear aquesta pàgina web i animar a la gent a no quedar-se a casa. Ara que no podem marxar massa lluny, però sí que podem recolzar el turisme de proximitat, és el moment de (re)descobrir paisatges que tenim molt més a prop del que sembla.

– Com planegeu les vostres escapades? Porteu algun tipus de “pla de ruta” o simplement improviseu a veure què trobeu? Us marqueu un pressupost a seguir? Accepteu recomanacions dels usuaris del web a l’hora de triar les vostres destinacions?

Creiem que el viatge, sigui on sigui, comença en el moment de decidir on anirem. És aleshores quan ens posem a buscar informació de l’entorn, dels reclams de la zona o de la gastronomia. Ens agrada organitzar l’escapada, encara que també és cert que en la improvisació hi ha una atracció especial i no ho portem tot al minut, sinó que anem decidint sobre la marxa i el que ens ve de gust. Això sí, fem molt cas de les recomanacions, no deixen de ser opinions d’algú que ho ha viscut i n’explica l’experiència. Per decidir destinacions també ens agrada fer cerques per Instagram i veure imatges de llocs que desconeixem i que ens encantaria descobrir.

– En quin moment us plantegeu crear el web i perquè?

El web feia molt temps que el teníem al cap. Nosaltres ens escapàvem per Catalunya i els nostres amics i familiars ens preguntaven a quin llocs havíem anat per poder regalar aquestes experiències a les seves parelles, amics… En veure que les nostres recomanacions eren valuoses per ells és quan vam pensar que aquest bagatge estaria bé poder-lo compartir. Abans del confinament portàvem una vida molt moguda: feina, activitats d’oci… Amb el parèntesi del confinament és quan vam decidir fer un cop de cap i posar-nos amb la pàgina web d’escapades per Catalunya. Quin millor moment hi havia per llençar un projecte que ajuda a promocionar el territori i el turisme de proximitat?

– Tota la informació que ens oferiu al web està molt ben documentada i acompanyada de fotos meravelloses, entenc que també ha de portar la seva feina, com us la repartiu la feina? Qui s’encarrega de fer què?

En aquest cas, la Gemma és qui s’encarrega de fer els textos, és la periodista i la lletraferida. Les fotos són fetes pels dos i el Marc s’encarrega més de la gestió de les xarxes socials i la difusió de continguts. Un se centra més la part de relacions públiques i gestió exterior i l’altre l’execució pròpiament dita.

– És evident que “escapadespercatalunya.cat” resulta un gran aparador del nostre país i fomenta el turisme Km. 0, tant necessari en aquests moments, rebeu o heu rebut algun tipus d’ajut econòmic per part del Departament de Turisme de la Generalitat o teniu algun tipus de patrocini privat?

Això que dius són paraules majors! Som dos enamorats de Catalunya i d’escapar-se els caps de setmana que hem volgut compartir els nostres coneixements amb tots aquells que vulguin arribar al nostre web. És més el gaudi d’escriure i descobrir nous llocs, noves activitats que ens empeny a seguir creant contingut i ampliant la pàgina web. A dia d’avui no hem rebut cap patrocinin privat ni públic, tant de bo llegeixin aquesta entrevista. 😉

– Recordeu-nos a quines xarxes us podem trobar:

Ens podeu trobar a facebook, twitter i Instagram:

http://instagram.com/escapadespercatalunya

http://twitter.com/escapadescat

http://facebook.com/escapadespercatalunya

Us desitgem molta sort en el vostre recorregut i esperem que aviat puguem trobar al vostre web una visita a la nostra comarca i al nostre poble, terra de bona gastronomia abanderada pel nostre oli DOP Les Garrigues, grans vins i immillorable entorn.

 

Àngels Madueño


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *