Oferim un avançament d’un dels punts de l’article: Models de la pandèmia: llum entre la boira, que sortirà a El Cérvol núm. 328 a primers de juliol escrit per: Montserrat Rué Monné i John Paul Glutting, amb els comentaris de la seva filla Jana

Una mica de llum

“El que importa és mantenir els ulls ben oberts i esforçar-se a l’amarguíssim exercici de veure les coses tal com són” va escriure el poeta Màrius Torres. La recerca en la COVID-19 anirà aclarint la boira espessa del desconeixement i la incertesa. Reprenent el comentari anterior sobre l’ús partidista de la pandèmia, fa uns dies alguns titulars als diaris i xarxes socials es van afanyar a dir que l’assaig clínic del Dr. Oriol Mitjà havia fracassat. Els estudis ben fets no fracassen, donen resultats positius o negatius en relació a l’objectiu per al qual es van dissenyar. Ens mostren la veritat encara que no ens agradi. En aquest temps de coronavirus ens agradaria sentir que s’ha trobat la vacuna o un tractament molt eficaç. Tot arribarà. Tal com diu la jove investigadora Natalia Vilor-Tejedor, “Demostrar quelcom, per al bé de tots, no és un fracàs. El fracàs és preconcebre sense validar”.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *