Un recordatori del primer aplec a les Besses

PRIMER APLEC A LES BESSES

15 de juny de 1969

Diumenge dia 15 a les 10h. del matí sortim de la Plaça de Cervià fent caravana de tractors vers les Besses, portant al tractor capdavanter la imatge de la Verge de Montserrat que tenim a la Parròquia fa poquets anys, el tractor amb el seu bonic remolc va tot engalanat, al voltant de la imatge s’hi asseuen molts infants lluint el vestit típic català. El poble participant és atent observant el rellotge del cimbori, per quan aquest faci colpir el martell a la campana, els camperols faran sorollar els motors dels seus vehicles per posar-se en romiatge. Altra vegada podem desplegar la bandera catalana després de tants anys d’enyorar-la. ¡ja som a les Besses! des de dalt del tractor guaitem contemplant l’església, ja falta poquet… però ara hem de pujar a peu el tros d’aquell dret coster amb el seu rònec camí i un senderó estret; els joves pugen la imatge; damunt les romanalles de l’església hi plantem l’enyorada bandera. Mentre pico al pal, sento el meu amic que des de terra em crida: Clava-la ben fort!

Miquel Martí Pastó

I sobretot no oblidis

Creix, això sí, en la llengua de la tribu,
mot a mot, fidelíssim,
i en l’esperit de revolta que alerta
la teva gent contra la defallença,
perquè en tu s’acompleixi, poc a poc, el futur
i mai no et trobis desvalgut i sol.

Miquel Martí Pol

Juliol 1965


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *