QUI SOM

L’Associació cultural El Cérvol es va formar l’any 1973 al voltant d’un grup de gent culturalment inquiets que van creure en la necessitat de canalitzar aquestes inquietuds en una publicació.

El març de 1973 aparegué el primer número de “El Cérvol”, Butlletí de la Biblioteca Popular. Constava de quatre pàgines encapçalades pel dibuix d’un magnífic i majestuós cérvol, realitzat per Josep Cuadrat i una petita editorial que entre altres coses deia: “Iniciem aquest butlletí amb il·lusió i optimisme, i amb algunes idees concretes també, poques; després el temps dirà si poden ampliar-se. De moment només aspirem a arribar hi ha cadascú de vosaltres (…). El fet de tenir una biblioteca rural, és per a nosaltres la realitat de tenir al nostre abast uns llibres que per si sols no ens seria possible d’adquirir. Ara ambicionem obrir un camp d’expansió a tothom que vulgui col·laborar-hi”.

La segona pàgina era encapçalada per la secció “Projectes i Homes”, on es feia una entrevista al llavors batlle del poble, Baptista Tost Estivill. Aquesta fou signada per Anton-Josep Boqueres.

La tercera pàgina començava amb el títol: “El Cérvol és de tots” on es convidava a la col·laboració de tothom en aquest nou projecte que  començava. A la mateixa pàgina hi havia la secció: “Un poble que viu”, on es descrivien les activitats del poble celebrades aquell mes: esports, cant, dansa i la festa de l’arbre.

La revista s’acabava amb la secció “Cada mes un llibre” signat per Montserrat Rué, on s’analitzava, en aquella ocasió el llibre Suècia, infern i paradís.

Aquest primer número fou repartit gratuïtament a totes les cases del poble a fi que tots aquells que volguessin poguessin fer-se subscriptors i rebre els següents números al preu de 5 pessetes.

Rubió Sobrepere, J. “El Cérvol. Vivències d’un butlletí local amb 30 anys d’història
(1973-2013)” dins IV Trobada d’Estudiosos de les Garrigues. Lleida: Consell Comarcal
de les Garrigues, 2004. Pàg. 185-202.

XARXES SOCIALS

Instagram: @ass.cul.elcervol ||  Facebook: El Cérvol || Twitter: @ElCervol

A la foto: Josep M. Rué, president. Jordi Puigdengoles, vocal. Josep Rubió, vocal. Ramon Rué, tresorer. Eva Güell, vocal. Sònia Tost, secretaria. Damià Alentorn, vicepresident. Encarna Valera, vocal. Rosa Mari Rué, vocal.  Agost 2022